Az antioxidáns egy igazi csodafegyver a kozmetikus kezében, a szabadgyökök ellen folytatott küzdelemben. Az antioxidánsok egyfajta védőpajzsként működnek az ártalmas szabadgyökökkel szemben. Olvass tovább, és ismerj meg minden fontos részletet az antioxidánsok jelentőségéről a kozmetikai iparban!

Mik is pontosan a szabadgyökök?

A szabadgyök nem más, mint párosítatlan elektront tartalmazó molekulák összessége, melyek nagy intenzitással keresnek párt maguknak, ami azt jelenti, hogy könnyen reakcióba lépnek más vegyületekkel, melyektől elektront rabolnak el. De vajon mit is jelent ez a gyakorlatban?

A szabadgyökök alapvetően a szervezetben végbemenő anyagcsere folyamatok során keletkeznek, melléktermékként jelennek meg a sejtjeinkben zajló energiatermelés során vagy gyakran külső forrásból jutnak a testbe. Ilyen lehet például a kipufogógáz belégzése, a dohányzás, az ionizáló sugárzás vagy éppen az erős napfény hatása. A szervezetünk a szabadgyökök nagy részét szerencsére fel tudja használni, az oxigén eredetűeket például arra, hogy elpusztítsa velük a szervezetbe behatoló mikroorganizmusokat. Azonban, ha a kelleténél több szabadgyök kerül a szervezetbe, akkor az egyensúly felborul és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is.

Miért fontosak az Antioxidánsok?

Általában az antioxidáns védelmi rendszerünk végzi a szabadgyökök közömbösítését, mielőtt azok kárt okoznának. Sajnos az öregedési folyamatok és a testünkben felhalmozódó mérgek túlterhelik a szervezetet, így antioxidáns rendszerünk ellustul, és a szabadgyökök a sejtjeinkben elkezdik romboló munkájukat. Ezt hívjuk oxidatív stressznek, mely negatív, károsító hatásának bőrünk is áldozatul esik.

Az egészséges szervezet elegendő antioxidánst termel ahhoz, hogy közömbösítse a szervezetben keletkező, vagy éppen a környezetből bekerülő szabadgyökök pusztító hatását. A sejtek antioxidáns termelő képessége viszont egyéni szinten eltérő, és az életmódtól és életkortól erősen függő a mennyisége a testben.

A hidrogén, mint antioxidáns

Japán és amerikai kutatások ezt be is bizonyították: a molekuláris hidrogén a legkisebb és egyben legerősebb antioxidáns, mely méreténél fogva képes bejutni a sejtek belsejébe és a szabadgyökökkel egyesülve vízzé válni..

Egyes antioxidánsok azáltal képesek semlegesíteni a pozitív töltésű szabadgyököket, hogy negatív töltés átadásával megszüntetik azok állapotát. Ilyen többek között a molekuláris hidrogén is, ami egy egyedülálló antioxidáns, szelektív hatása pedig a valóban ártalmas szabadgyököket semlegesít. A hidrogén molekula, amely méretét tekintve a legkisebb a molekulák között képes átjutni a „vér-agy” gáton, ezzel elősegítve a gyógyulási folyamatokat.
Mivel a molekuláris hidrogén kimutatottan növeli a sejtek nedvességtartalmát azáltal, hogy növeli a sejten kívüli nedvesség tartalom sejtekbe való bejutását, ezzel az egyik leghatékonyabb hidratáló.

A test és a bőr öregedésének is fő oka a túlzott szabadgyök felhalmozódás, hiszen ezek jelenléte fokozza a melanin termelést, ezzel a foltos elváltozások megjelenését és a ráncok kialakulását. A szabadgyök felhalmozódás által roncsolódik a kollagén- és elasztinrostokból álló háló a bőrben, illetve a hyaluronsav mennyisége is lecsökken, mely felelős a bőr hidratáltságáért és teltségéért.

Víz és hidrogénes víz

A normál vízrészecskék nagyobbak, minta pórusaink, így nem tudnak bejutni a bőrbe, így nem is tudják kimosni a szennyeződéseket. A hidrogénes víz részecskéi azonban kisebbek, mint a pórusok, így könnyedén bejutnak oda és kimossák különböző szennyeződéseket a pórusok belsejéből. Ezután bejutva a testbe elkezdik közömbösíteni a szabadgyököket, és velük kacsolódva vízzé alakulnak.

AQUASURE H2 hidrogénterápiás gépünkkel végzett és kiegészített kezeléseink igazi anti-aging bombák, hiszen felturbózzák a szervezet antioxidáns szintjét, ezzel segítik a gyulladásos folyamatok megszűnését és gátolják az öregedési folyamatokat is.

Szeretnél Te is részese lenni a küldetésünknek, és magasabb szintű, exkluzívabb kezeléseket nyújtani vendégeidnek?

Fedezd fel partnerprogramunkat!