Hidrogén terápia a szépségért és egészségért
Napjainkban rohamosan növekszik a szervezetünket terhelő szabadgyökök mennyisége. Légszennyezés, dohányzás, rossz minőségű kozmetikumok-, sminkanyagok és a helytelen táplálkozás, mind-mind hozzájárulnak testünk és egyben bőrünk idő előtti öregedéséhez.

A szabadgyökök támadásai erőteljesen érintik a sejthártyát, a proteineket és a DNS állományunkat. Lehet ez ellen a fokozott terhelés ellen hatékonyan védekezni? A válaszunk, IGEN!

Japán és amerikai tudósok vezetésével megszületett egy forradalmian új technológia, ami megadta a kérdésre a választ:
íme a leghatékonyabb antioxidáns a HIDROGÉN.

Bizonyítást nyert, hogy a molekuláris hidrogén a legkisebb és egyben legerősebb antioxidáns, ráadásul oxigénnel egyesülve szervezetünk kiválasztó folyamatait segítő értékes vízzé válik. A hajszálerek falán könnyedén átjut.

Ez az  egyetlen elem, ami képes áthatolni az agy-vér gáton is, védve agyunkat a károsodásoktól.

A szabadgyökök, mint melléktermékek jelennek meg a sejtjeinkben zajló energiatermelés során. Általában az antioxidáns védelmi rendszerünk végzi a szabadgyökök közömbösítését, mielőtt azok kárt okoznának. De az öregedési folyamatok és a testünkben felhalmozódó mérgek túlterhelik a szervezetet, így antioxidáns rendszerünk ellustul, és a szabadgyökök a sejtjeinkben elkezdik romboló munkájukat. Ezt hívjuk oxidatív stressznek, ami negatív, károsító hatással van bőrünkre is. 

Mivel tudjuk előállítani a hidrogénes vizet?

Mivel a molekuláris hidrogén kimutatottan növeli a sejtek nedvességtartalmát úgy, hogy növeli a sejten kívüli nedvesség tartalom sejtekbe való bejutását, az egyik leghatékonyabb szövethidratáló anyag. Így az AQUASURE H2 hidrogénterápiás gépünkkel végzett és kiegészített kezeléseink igazi anti-aging bombák. Felturbózzák a szervezet antioxidáns szintjét, ezzel segítik a gyulladásos folyamatok megszűnését és gátolják az öregedési folyamatokat.

„A hidrogén az élet üzemanyaga.”

– vallotta Szent-Györgyi Albert.

Japán és amerikai kutatások ezt be is bizonyították: a molekuláris hidrogén a legkisebb és egyben legerősebb antioxidáns, mely méreténél fogva képes bejutni a sejtek belsejébe és a szabadgyökökkel egyesülve vízzé válni.

Mik azok a szabadgyökök?

Párosítatlan elektront tartalmazó molekulák, melyek nagy intenzitással keresnek párt maguknak, tehát könnyen reakcióba lépnek más vegyületekkel, melyektől elektront rabolnak el.

Alapvetően a szervezetben végbemenő anyagcsere folyamatok során keletkeznek vagy pedig külső forrásból jutnak a testbe, pl. kipufogógáz belégzése, dohányzás, ionizáló sugárzás és erős napfény hatására. Mivel a szervezet egy remekül összerakott egység, így megtalálta a módját annak, hogy a szabadgyököket felhasználja saját céljaira. Az oxigén eredetűeket arra használja, hogy elpusztítsa velük a szervezetbe behatoló mikroorganizmusokat. Ha a kelleténél több szabadgyök kerül a testbe, akkor viszont az egyensúly felborul és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem az ép sejtjeket is.

Mik azok az antioxidánsok?
Az antioxidánsok védőpajzsként működnek az ártalmas szabadgyökökkel szemben. Az egészséges szervezet elegendő antioxidánst termel ahhoz, hogy közömbösítse a szervezetben keletkező, illetve a környezetből bekerülő szabadgyökök pusztító hatását. A sejtek antioxidáns termelő képessége viszont egyéni szinten eltérő, és az életmódtól és életkortól erősen függő a mennyisége a testben.

A hidrogén a legerősebb antioxidáns

Egyes antioxidánsok az által képesek semlegesíteni a szabadgyököket (+), hogy negatív (-) töltés átadásával megszüntetik azok gyök állapotát. Ilyen a molekuláris hidrogén is. Egyedülálló antioxidáns, mivel szelektív hatása a valóban ártalmas szabadgyököket semlegesíti csak. A H2 molekula, a legkisebb molekula méretét tekintve, így képes átjutni a „vér-agy” gáton, ezzel elősegítve a gyógyulási folyamatokat.

r

Bőröregedés

A test és ezen belül a bőr öregedésének is fő oka a túlzott szabadgyök felhalmozódás. Ezek jelenléte fokozza a melanin termelést, ezzel a foltos elváltozások megjelenését; a ráncok kialakulását, mert roncsolódik a kollagén és elasztin rostokból álló háló; ill. a hialuronsav mennyisége is lecsökken a bőrben, mely felelős a bőr hidratáltságáért, teltségéért.

Z

Mi lehet a megoldás? Víz vagy hidrogénes víz?

A normál vízrészecskék nagyobbak, mint a pórusok, így NEM tudnak bejutni, hogy kimossák a szennyeződéseket. A hidrogénes víz részecskéi viszont kisebbek, mint a pórusok, így könnyedén bejutnak és kimossák a benne lévő szennyeződéseket. Ezután a testben elkezdik közömbösíteni a szabadgyököket. Velük kapcsolódva vízzé alakulnak, mely vizet a test vizelet és izzadtság formájában kiválasztja magából. A fentiek tükrében érthető, hogy miért állítjuk azt, hogy hatékony bőrápolási kezelések nem léteznek hidrogénvizes bőrkezelések nélkül.

Milyen élettani hatásai vannak a hidrogénes vízterápiának?

R
A bőr öregedés főbb jeleinek hatékony megszüntetése.

R
Keratin maradványok eltávolítása a bőrről.

R
A bőr tisztítása, hidratálása.

R
A szabadgyökök eltávolítása a bőrből. Ez egy fontos tulajdonság, hisz e nélkül a bejuttatott hatóanyagok sem képesek beépülni a sejtekbe.

R
A bőr önmegújító folyamatainak támogatása.

R
A bőr tónusának, minőségének javítása.

R
BŐRFIATALÍTÁS sejtszinten!