Manapság sok olyan új szemléletmódról és kifejezésről hallhatunk, aminek jelentésével gyakran nem is vagyunk tisztában. Ezért fontosan tartjuk, hogy bemutassuk a holisztikus bőrápolás komplex látásmódját, amely cégünk filozófiájának alapját képezi.

Mit is jelent pontosan az, hogy holisztikus?

A bőrápolás holisztikus megközelítése a teljességre törekszik. Olyan szemlélet, amely figyelembe veszi az egyén egészét, beleértve a táplálkozást, az életmódot és az érzelmi tényezőket is.

Az egyes részek, egységes egészet alkotnak, ezért a bőrt nem lehet különálló szervként kezelni a testtől. Testünk legnagyobb szerve, számos funkciót lát el, amelynek mindegyike a belső, létfontosságú szervek működésével függ össze. Például az emésztőrendszer rendellenes működése – a rosacea, akne, seborrhea, ekcéma, keratosis pilaris, pszoriázis- bőrbetegségek kiváltó oka, de felel a kollagén és elasztin veszteségért is. A bőrt különálló egységként kezelni az egésztől, csak rövid távú javulást eredményez és a probléma okainak megoldása nélkül nem lesz valós javulás.
Ezért fontos, hogy a kozmetikai konzultáció egy mélyebb és alaposabb konzultáció legyen, hiszen így tudjuk felfedni azokat a lehetséges kezelési területeket, melyek kiegyensúlyozásával elérhető a tartós javulás.

Mik a holisztikus bőrterápia előnyei?

  • megszabadítja a bőrfelületet és a mélyebben fekvő kötőszöveti struktúrát a szennyeződésektől
  • javítja a bőr természetes immunitását, hogy ellenállóbb legyen a veszélyeztetettebb állapotoknak, mint rosacea, dermatitisz, akne oxidatív stressz
  • javítja a kapillárisok áramlást és funkciót, mely a bőr életerejét és egészséges ragyogását biztosítja
  • javítja a bőr védőhatároló funkcióját, mely jobb nedvességmegtartást és védelmet biztosít a környezeti ártalmakkal szemben
  • ösztönzi a bőrt, hogy visszatérjen egészséges egyensúlyához
  • javítja az általános egészséget és harmóniát alakít ki a testi funkciókban
  • oldja a stressz által okozott testi és lelki blokkokat.

 

Hidrogénterápia – Miért pont a hidrogén?

A holisztikus bőrápolás és a természetgyógyászat egységben látását ösztönös módon ültettük át a kozmetikusi munkánkba, amelyből megalakult egy csodásan virágzó cég, a H2 Skintheraphy, ahol a hidrogén központi szerepet tölt be. Számunkra egy bőrprobléma soha nem áll meg a látható jeleknél, kutatunk tovább és törekszünk feltárni a test belsejében meglévő elakadásokat, gátakat is, hisz enélkül nem lehetséges eredményes és tartós változtatás, változás.

Azonban minden probléma megoldása tálcán kínálja a következő kérdést. Pont egy ilyen kérdésre kerestük a megoldást, amikor „véletlenül” rátaláltunk a hidrogénterápiára. Ez a terápia magába foglalja mindazt, amit a természetes és holisztikus bőrápolással szeretnénk elérni.
Európában elsőként tulajdonunkba került egy kozmetikai gép, mely molekuláris hidrogént juttatva a vízbe, lehetővé tette a bőrápolás eddigiektől eltérő módját.

Az eddig összegyűjtött tapasztalatot és tudást nem csak a vendégeinkkel szeretnénk megosztani, de az erre nyitott kozmetikus kollégákkal, partnereinkkel is. Isteni szerencsével kapcsolatba kerültem egy dél-koreai céggel – akik szintén nagy potenciált látva a hidrogén terápiás felhasználásában – megalkották az AQUASUREH2 bőrápoló készüléket. Együttműködés keretében a magyar- és horvátországi, valamint ausztriai forgalmazó partnerükké váltunk.

 

Szeretnél még többet olvasni az AQUASUREH2 bőrápoló készülékről?
Kattints és ismerd meg a vízterápia egyedülálló hatásait!